![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|
![]() | ![]() | ![]() |
_τα ζυμαρικά μας
![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|
![]() | ![]() | ![]() |




Πέννες με καραμελωμένα κρεμμύδια, μπουκιές κοτόπουλο και ροζ σάλτσα ούζου
Υλικά για 4 μερίδες
500 γρ. πέννες ριγέ ROSOL
50 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
400 γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
100 ml ούζο
100 ml κρέμα γάλακτος
250 ml χυμό ντομάτας
2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά ώστε τα σάκχαρα του κρεμμυδιού να μην καούν αλλά να καραμελώσουν τα κρεμμύδια. Τα κρεμμύδια θα είναι έτοιμα όταν αποκτήσουν ένα ωραίο σκούρο χρώμα.
Μεταφέρουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα και στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τους κύβους από το κοτόπουλο. Όταν ροδίσουν τους μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια. Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε και τις πιπεριές με το σκόρδο χωρίς να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο. Όταν εξατμιστεί μεταφέρουμε στην κατσαρόλα όλο το μείγμα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε εστία με μέτρια ένταση, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Όταν πήξει η σάλτσα σβήνουμε την φωτιά.
Συγχρόνως βράζουμε τις πέννες σε άφθονα αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία. Σουρώνουμε και προσθέτουμε αμέσως στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 2 λεπτά με το καπάκι κλειστό. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο.

Σαλάτα κριθαράκι με baby σπανάκι, μανιτάρια, κουκουνάρι και πεκορίνο Αμφιλοχίας
Υλικά για 4 μερίδες
500 γρ. κριθαράκι ROSOL
300 γρ. σπανάκι baby καθαρισμένο
300 γρ μανιτάρια λευκά καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
40 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
60 γρ. λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο κομμένες στα τέσσερα
200 γρ. Πεκορίνο Αμφιλοχίας σε φλοίδες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Dressing Σαλάτας
100 ml ελαιόλαδο
30 ml ξύδι βαλσάμικο
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία. Σουρώνουμε το κριθαράκι ρίχνοντας κρύο νερό στο σουρωτήρι. Το μεταφέρουμε σε μεγάλη σαλατιέρα και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά στην σαλατιέρα.
Σε ένα βάζο με καπάκι προσθέτουμε τα υλικά για το dressing της σαλάτας. Ανακινούμε το βάζο ζωηρά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε στην σαλατιέρα κι ανακατεύουμε. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ώστε να “μαριναριστεί” η σαλάτα. Καλύπτουμε την κορυφή της σαλάτας με τις φλοίδες από το πεκορίνο και σερβίρουμε αμέσως.

Σαλάτα κριθαράκι με πιπεριές φλωρίνης, ψητό μανούρι και κάπαρη
Υλικά για 4 μερίδες
500 γρ. κριθαράκι ROSOL
6 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες, καθαρισμένες και κομμένες σε λωρίδες
40 γρ. κάπαρη στραγγισμένη
1 ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένη
1/2 κιλό ντοματίνια κομμένα στη μέση
200 γρ. μανούρι κομμένο σε δίσκους
1 αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Dressing Σαλάτας
100 ml ελαιόλαδο
15 ml ξύδι βαλσάμικο
1 κ.γλ. μουστάρδα
Αλάτι και πιπέρι
Κρέμα βαλσάμικου
Εκτέλεση
Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία. Σουρώνουμε το κριθαράκι ρίχνοντας κρύο νερό στο σουρωτήρι. Το μεταφέρουμε σε μεγάλη σαλατιέρα και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά στην σαλατιέρα.
Σε ένα βάζο με καπάκι προσθέτουμε τα υλικά για το dressing της σαλάτας. Ανακινούμε ζωηρά το βάζο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε στην σαλατιέρα κι ανακατεύουμε. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ώστε να “μαριναριστεί” η σαλάτα. Σε ένα καυτό σχαροτήγανο ψήνουμε το μανούρι κι από τις δυο μεριές του. Τοποθετούμε περιμετρικά στην σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως.

Τριβέλι με τριλογία μανιταριών, λιαστές ντομάτες και πεκορίνο Αμφιλοχίας
Υλικά για 4 μερίδες
500 γρ. τριβέλι ROSOL
50 ml ελαιόλαδο
30 ml ξύδι βαλσάμικο
60 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι κομμένες στα 4
40 γρ. αγελαδινό βούτυρο
200 γρ. λευκά μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα στα 4
200 γρ.μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε φέτες
200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 ml λευκό ξηρό κρασί
200 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας σε φλοίδες
1 κ.σ. θυμάρι
1/4 μάτσο μαϊντανού ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Όταν μαλακώσει προσθέτουμε τα 3 είδη μανιταριών. Δυναμώνουμε την φωτιά ώστε τα μανιτάρια να αποκτήσουν ωραίο καφέ χρώμα. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και το ξύδι. Όταν εξατμιστούν τα υγρά προσθέτουμε και το κρασί. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να δώσει μια γυαλάδα στο μίγμα των μανιταριών. Διατηρούμε τα μανιτάρια ζεστά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται σε αυτήν. Σουρώνουμε και προσθέτουμε αμέσως στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια προσθέτοντας τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 2 λεπτά με το καπάκι κλειστό. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το πεκορίνο.
